Bedrijf verkopen

Een succesvolle verkoop vereist kennis, ervaring, een grondige voorbereiding én onderhandelingsvaardigheid. Zo beginnen wij het verkoopproces met het doorgronden van het businessmodel, het blootleggen en analyseren van de waardedrijvers, de financiële analyse en de waardering. Wij identificeren vervolgens mogelijke kopers en leggen de contacten. Wij analyseren de belangen van de potentiële koper en brengen mogelijke deal breakers in kaart. Dit alles doen we in nauw overleg met u.

Uiteraard spelen ook andere factoren een rol op de prijs en/of de voorwaarden, zoals marktontwikkelingen, de timing van de verkoop, het aantal potentiele kopers en de wijze van onderhandelen. En wanneer uw bedrijf bijvoorbeeld niet verkoopklaar is of het managementteam kent zwakke schakels, dan kan dit ook invloed hebben.

Blijkt uit onze analyse dat uw bedrijf nog niet gereed is voor verkoop? Dan adviseren wij u over de te nemen stappen. Een tijdige start van het proces is daarom essentieel.

Begeleiding volledige verkooptraject

Verkoop van uw onderneming is voor u waarschijnlijk éénmalig. Dat geldt niet voor ons. Wij kunnen bogen op ruime ervaring in deze processen en zijn daardoor in staat u volledig te ontzorgen. Denk aan het verkoopklaar maken van uw onderneming, de bepaling van de waarde, de onderhandeling, het samen met een jurist opstellen van een zogenaamde Letter of Intent, de coördinatie van de due dilligence en het afronden van de deal.

InCorpe regelt voor u dus het totale verkoopproces en zorgt ervoor dat de benodigde stappen op het juiste moment worden genomen. Hierbij is het hoofddoel het sluiten van de beste deal, rekening houdend met gestelde prioriteiten zoals de continuïteit van het bedrijf en de toekomstige positie van de medewerkers. De overeengekomen afspraken worden op de juiste manier juridisch vastgelegd.

Heeft u een vraag over hoe InCorpe u kan adviseren met uw verkooptraject?

Stel hier uw vraag  Ik geef toestemming aan InCorpe om mijn gegevens te verwerken. Zie ook ons Privacy Statement

  Of neem telefonisch contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

  Kennis van zaken

  Wij zijn gespecialiseerd in diverse transactievarianten of combinatie van transacties, zoals:

  • verkoop aan derden zoals financiële investeerders of strategische partijen
  • gedeeltelijke participatie door deze derde partijen
  • Management Buy Out (MBO), waarbij zittend management aandelen overneemt
  • Management Buy In (MBI), waarbij nieuw management aandelen overneemt
  • bedrijfsopvolging bij familiebedrijven

  We nemen de stappen op het juiste moment

  InCorpe regelt voor u dus het totale verkoopproces en zorgt ervoor dat de benodigde stappen op het juiste moment worden genomen. Hierbij is het hoofddoel het sluiten van de beste deal, rekening houdend met gestelde prioriteiten zoals de continuïteit van het bedrijf en de toekomstige positie van de medewerkers.

  Daarom kiest u voor InCorpe voor uw bedrijfsovername