Strategische en financiële analyse

Analyse met een frisse blik van buiten

U en uw mensen werken hard en toch is het rendement niet op orde. Uw concurrenten doen het beter en dat knaagt. Misschien heeft u niet scherp wat de oorzaken zijn van het feit dat het rendement onder druk staat of zelfs uw bedrijf in gevaar brengt. Ligt het aan snelle veranderingen bij uw klanten, een trendbreuk in de externe ontwikkelingen, onduidelijke interne verantwoordelijkheden of een krappe liquiditeitspositie?

Onze beproefde methode en jarenlange ervaring

InCorpe analyseert uw bedrijf en uw bedrijfsactiviteiten met een frisse blik van buiten. Wij gebruiken hiervoor een beproefde methode en zetten onze jarenlange ervaring in. Daarbij kiezen we voor een brede benadering, gericht op mensen, processen, organisatie, managementinformatie, balans en resultaten. Wij maken hierbij zoveel mogelijk gebruik van de aanwezige kennis in de onderneming en betrekken de belangrijkste personen in de onderneming bij de ontwikkeling en implementatie van de verbeteringen. Dus, een ‘frisse blik’ van buiten gecombineerd met de kennis en ervaring van uw mensen in uw bedrijf.

Strategische en financiële analyse

Bij onze strategische en financiële analyse helpen wij u als ondernemer groeikansen te onderzoeken, uw rendement te analyseren, uitdagingen binnen de sector aan te pakken en betere zakelijke beslissingen te nemen. Strategische analyse is bedoeld om uw bedrijf te helpen zich voor te bereiden op de toekomst, door te kijken naar de  markt, uw cijfers, de processen, technologie en huidige capaciteiten van de organisatie. Het biedt een holistische kijk op het hele bedrijf van binnenuit en helpt om uw bedrijf in het algemeen gezonder te maken en waarde te creëren.

Strategische analyse schetst de ‘reals before feels’. Met andere woorden: het helpt bedrijven naar de feiten te kijken in plaats van te vertrouwen op aannames over alles: van technologie tot marktpositie. Strategische analyse is een waardevol hulpmiddel dat bedrijven helpt hun doelen te verwezenlijken op basis van hun huidige situatie. Het is een realiteitscheck voor u als ondernemer en uw mensen in uw bedrijf.

Hierbij maken wij cijfers interessant en interpreteerbaar. Cijfers op zich zijn niet interessant. Dat wat ze vertegenwoordigen is juist wel fascinerend.

 

Wij plaatsen daarom de cijfers van uw bedrijf in hun context zodat zichtbaar wordt wat er zou kunnen gebeuren. Hierbij stellen wij samen met u onderbouwde prognoses en scenario-analyses op, om hieruit te ontdekken aan welke knoppen u kunt draaien om duurzame groei te bewerkstelligen en uw rendement te verhogen. Met andere woorden wat zijn de waardedrijvers van uw bedrijf.

Wij zorgen daarbij niet alleen voor een grondige analyse is, maar presenteren deze op een toegankelijke en begrijpelijke manier, zodat deze ook tot actie leidt.

Eerst inzicht, dan uitzicht, vervolgens implementatie. Alles gericht op duurzame waardecreatie.

Wij maken hierbij zoveel mogelijk gebruik van de aanwezige kennis in de onderneming en betrekken de belangrijkste personen in de onderneming bij de ontwikkeling en implementatie van de verbeteringen. Dus samen met u. Verder hanteren wij hierbij beproefde methoden en modellen, zoals Canvas Business model, SWOT-analyses en scenario modellen.

Is onze aanpak wat u zoekt?

Onze specialisten André en Maurice vertellen u graag meer over hoe zij kun expertise kunnen inzetten bij uw onderneming. Onze focus heeft maar één doel: waarde vermeerderen voor u. En met InCorpe naast u maakt u de juiste beslissingen een stuk eenvoudiger. Neem contact met ons voor een vrijblijvende kennismaking.

Direct contact met ons

Meer weten?

Vrijblijvend kennismaken is altijd een goed idee als u wilt weten wat de mensen van InCorpe voor uw onderneming kunnen betekenen. Neem contact met ons op en wij vertellen u er graag meer over.

Contact met InCorpe

Direct contact met ons

Antwoord binnen 24 uur

Mail naar info@incorpe.nl

Strategische en financiële analyse