Bedrijfsopvolging in het familiebedrijf

De bedrijfsopvolging in een familiebedrijf is vaak een emotioneel proces dat veel tijd en aandacht én een tijdige voorbereiding vergt. Emoties die voortkomen uit (familie)waarden, bloedbanden, geschiedenis en passie voor het ondernemerschap. Wij hebben en houden oog voor deze emotionele ‘lading’. Maar ze kunnen het bedrijf ook kwetsbaar maken. Het gaat daarom in eerste instantie om het objectiveren van de emoties, van de visie van de familie op het bedrijf en van de rol van de familie in relatie tot het bedrijf. InCorpe begeleidt u bij het bespreken van kwesties als: Heeft de beoogde opvolger de juiste kwaliteiten? En: Is een buitenstaander wellicht beter voor het bedrijf? 

In deze fase zijn fiscale of financiële aspecten voor ons niet leidend. Wij zijn vooral met de familie in gesprek, delen best practices van andere familiebedrijven en confronteren waar nodig. Na deze fase vertalen we alles wat besproken is naar de meest optimale manier om de bedrijfsopvolging fiscaal, juridisch en financieel voor te breiden en te implementeren.

Onderbouwde waardebepaling

Een belangrijk element van de overdracht vormt de waardebepaling van uw onderneming. Een reële waardering gebaseerd op de juiste uitgangspunten is belangrijk voor de communicatie en belangenafweging in uw familie, maar ook belangrijk als onderbouwing naar de fiscus. Om de overdracht fiscaal zo gunstig mogelijk te kunnen regelen is een voorbereidingstijd van meer dan vijf jaar niet ongebruikelijk.

Heeft u een vraag over hoe InCorpe u kan adviseren over bedrijfsopvolging?

Stel hier uw vraag    Ik geef toestemming aan InCorpe om mijn gegevens te verwerken. Zie ook ons Privacy Statement

    Of neem telefonisch contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

    Daarom kiest u voor InCorpe voor bedrijfsopvolging binnen uw familiebedrijf