Aantrekken groeikapitaal

Groeikapitaal voor ondernemers met ambitieuze plannen

Ondernemers met ambitieuze plannen hebben op sommige momenten behoefte aan groeikapitaal. Bij het aantrekken van groeikapitaal treden investeerders als private equity partijen en/of informals toe tot de aandeelhouderstafel. Soms wordt deze rol vervuld door een strategische partner. Naast kapitaal brengen de private equity partijen en/of informals vaak kennis en een netwerk in, waardoor ondernemingen de volgende fase van groei kunnen realiseren.

Wanneer heeft u groeikapitaal nodig?

Groeikapitaal wordt voor een aantal verschillende doeleinden gebruikt. Ondernemingen investeren het kapitaal vaak voor bedrijfsuitbreiding of werkkapitaal financiering. Bij groeiende bedrijven zijn er verschillende situaties denkbaar waarin groeikapitaal nodig is om groei te versnellen. Voorbeelden zijn:

  • Opschalen van productie en/of marketing en sales kanalen
  • Het zoeken en overnemen van andere ondernemingen (‘buy-and-build’)
  • Professionaliseren van het team en de organisatie
  • Verbeteren van de operationele efficiĆ«ntie en digitalisering van processen
  • Verbreden van de inkomstenstroom door nieuwe markten aan te boren of het bedrijf te internationaliseren

Structuur

Bij het aantrekken van groeikapitaal wordt het aandelenkapitaal uitgebreid of verkoopt u een deel van uw aandelen aan een investeerder in ruil voor een kapitaalstorting, een lening, of een combinatie van beide. Bovendien kan de investeerder een actieve rol bekleden in de verdere groei van het bedrijf. Bij de uitbreiding van het aandelenkapitaal en/of andere financiering komt het nieuwe kapitaal in de onderneming ten behoeve van de groei.

Stappenplan

Alvorens de markt op te gaan is het van belang de financieringsbehoefte van op basis van de plannen in kaart te brengen. InCorpe kan voor u een informatiememorandum ten behoeve van de potentiƫle nieuwe aandeelhouders/financiers opstellen, de teaser opstellen, de contacten leggen en de onderhandelingen voeren met de private equity partijen en/of informals. Het doel is om voor u de beste partner te vinden waarmee u samen de groei van uw onderneming kunt realiseren.

Is onze aanpak wat u zoekt?

Onze specialisten Jan en Maurice vertellen u graag meer over hoe zij kun expertise kunnen inzetten bij uw onderneming. Onze focus heeft maar Ć©Ć©n doel: waarde vermeerderen voor u. En met InCorpe naast u maakt u de juiste beslissingen een stuk eenvoudiger. Neem contact met ons voor een vrijblijvende kennismaking.

Direct contact met ons

Associate Partner

Meer weten?

Vrijblijvend kennismaken is altijd een goed idee als u wilt weten wat de mensen van InCorpe voor uw onderneming kunnen betekenen. Neem contact met ons op en wij vertellen u er graag meer over.

Contact met InCorpe

Direct contact met ons

Bel 088 283 33 00Ā 

Antwoord binnen 24 uur

Mail naar info@incorpe.nl

Aantrekken groeikapitaal