Management Buy In (MBI)

Goede ondernemerskwaliteiten zijn een vereiste

Bij een Management Buy In neemt een manager van buiten het bedrijf geheel of gedeeltelijk de onderneming over. Een van de belangrijkste voorwaarden voor een geslaagde MBI is dat de toetredende manager over de goede ondernemerskwaliteiten beschikt.

Goede voorbereiding van een MBI is van cruciaal belang

Opvolging in de onderneming door middel van een management-buy-in is een van de opties voor de volgende fase van uw onderneming. Goede managers zijn niet per se goede ondernemers. Daarom is het opstellen van een profiel van de toetredende aandeelhouder en directeur door de onderneming van groot belang. Een goede voorbereiding is essentieel, waaronder een gedegen analyse van de onderneming en het opstellen van een ondernemingsplan en het uitvoeren van een waardeanalyse.

Vanuit het perspectief van de intredende manager is het goed te bedenken of een MBI wel in uw carrière past en of de aankoop financieel verantwoord is. Het ondernemingsplan vormt een leidraad voor uzelf en is tevens een belangrijk middel ter ondersteuning van de benodigde financiering. Voorts is het van belang af te wegen of de huidige aandeelhouder afscheid neemt of gedeeltelijk aandeelhouder blijft. Voorts behoort participatie samen met een andere (financiële) partij tot de mogelijkheden.

Wij adviseren ondernemers bij een Management Buy In

Wij adviseren ondernemers die voor hun opvolging een MBI-kandidaat zoeken onder meer bij de waardebepaling, het zoeken naar de juiste kandidaat en het verkoopproces. Als wij voor de MBI-kandidaat werken bereiden wij u als manager voor op een MBI, helpen u vinden van de geschikte onderneming en adviseren u bij het koopproces. Daarnaast kunnen wij u ondersteunen bij de analyse van de onderneming, het ondernemingsplan, het zoeken van mede-investeerders en adviseren bij de financiering.

Is onze aanpak wat u zoekt?

Onze specialisten Hans en Michelle vertellen u graag meer over hoe zij kun expertise kunnen inzetten bij uw onderneming. Onze focus heeft maar één doel: waarde vermeerderen voor u. En met InCorpe naast u maakt u de juiste beslissingen een stuk eenvoudiger. Neem contact met ons voor een vrijblijvende kennismaking.

Direct contact met ons

Analist corporate finance

Meer weten?

Vrijblijvend kennismaken is altijd een goed idee als u wilt weten wat de mensen van InCorpe voor uw onderneming kunnen betekenen. Neem contact met ons op en wij vertellen u er graag meer over.

Contact met InCorpe

Direct contact met ons

Bel 088 283 33 00 

Antwoord binnen 24 uur

Mail naar info@incorpe.nl

Management Buy In (MBI)