Opvolging familiebedrijf

Bedrijfsopvolging in het familiebedrijf vergt tijdige voorbereiding

De bedrijfsopvolging in een familiebedrijf is vaak een emotioneel proces dat veel tijd en aandacht én een tijdige voorbereiding vergt. Emoties die voortkomen uit (familie)waarden, bloedbanden, geschiedenis en passie voor het ondernemerschap. Wij hebben en houden oog voor deze emotionele ‘lading’. Maar ze kunnen het bedrijf ook kwetsbaar maken.

De bedrijfsopvolging optimaal implementeren

Het gaat daarom in eerste instantie om het objectiveren van de emoties, van de visie van de familie op het bedrijf en van de rol van de familie in relatie tot het bedrijf. InCorpe begeleidt u bij het bespreken van kwesties als: Heeft de beoogde opvolger de juiste kwaliteiten? En: Is een buitenstaander wellicht beter voor het bedrijf? In deze fase zijn fiscale of financiële aspecten voor ons niet leidend. Wij zijn vooral met de familie in gesprek, delen best practices van andere familiebedrijven en confronteren waar nodig. Na deze fase vertalen we alles wat besproken is naar de meest optimale manier om de bedrijfsopvolging fiscaal, juridisch en financieel voor te bereiden en te implementeren.

De juiste uitgangspunten voor een reële waardebepaling

Een belangrijk element van de overdracht vormt de waardebepaling van uw onderneming. Een reële waardering gebaseerd op de juiste uitgangspunten is belangrijk voor de communicatie en belangenafweging in uw familie, maar ook belangrijk als onderbouwing naar de fiscus. Om de overdracht fiscaal zo gunstig mogelijk te kunnen regelen is een voorbereidingstijd van meer dan vijf jaar niet ongebruikelijk.

Is onze aanpak wat u zoekt?

Onze specialisten André en Tom vertellen u graag meer over hoe zij kun expertise kunnen inzetten bij uw onderneming. Onze focus heeft maar één doel: waarde vermeerderen voor u. En met InCorpe naast u maakt u de juiste beslissingen een stuk eenvoudiger. Neem contact met ons voor een vrijblijvende kennismaking.

Direct contact met ons

Meer weten?

Vrijblijvend kennismaken is altijd een goed idee als u wilt weten wat de mensen van InCorpe voor uw onderneming kunnen betekenen. Neem contact met ons op en wij vertellen u er graag meer over.

Contact met InCorpe

Direct contact met ons

Bel 088 283 33 00 

Antwoord binnen 24 uur

Mail naar info@incorpe.nl

Opvolging familiebedrijf