Werknemersparticipatie

De kracht van werknemersparticipatie

Werknemersparticipatie kan u uitkomst bieden om getalenteerde werknemers (key-werknemers) aan te trekken én te behouden. De key-werknemers worden op deze manier beloond voor (hun bijdrage aan) de beoogde toekomstige waardeontwikkeling van uw onderneming. Vooral groeiende ondernemingen die nog niet voldoende ruimte hebben om werknemers een hoog salaris te kunnen bieden, staan voor een uitdaging.

Waarom een werknemersparticipatie?

Er zijn verschillende redenen die aanleiding kunnen zijn voor het invoeren van een werknemersparticipatie. U kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Het (langduriger) binden van medewerkers aan uw onderneming (niet alleen bij een krappe arbeidsmarkt)
  • Verhogen van productiviteit en betrokkenheid van uw werknemers
  • Het veiligstellen van de continuïteit van uw onderneming

Hoe kunt u key-werknemers binden?

Er zijn diverse methoden om de key-medewerkers te binden. Te denken valt aan:

  • (directe) participatie in het aandelenkapitaal waarbij ook nog onderscheid kan worden gemaakt tussen winstrechten en stemrechten (zeggenschap)
  • indirecte participatie door Employee Stock Option Program (ESOP), Stock Appreciation Right (SAR) of Phantom Stock. Al deze constructies betreffen onderhandse overeenkomsten met de key-medewerkers

Passende oplossing

U heeft dus veel verschillende mogelijkheden op het gebied van werknemersparticipaties. Een participatieplan moet passen bij uw onderneming en uw werknemer(s). Het meest geschikte plan is dan ook voor iedere onderneming anders. Weeg alle mogelijkheden daarom zorgvuldig af.

InCorpe kan u adviseren bij het maken van afgewogen keuzes, welke methode het beste bij uw onderneming en uw werknemers past en de onderliggende waardering van de aandelen . InCorpe werkt bij de opzet van werknemersparticipatie nauw samen met fiscalisten en juristen voor analyse, vastlegging en borging van de fiscale gevolgen en het opstellen van de juridische documentatie.

Is onze aanpak wat u zoekt?

Onze specialisten Tim en Hans vertellen u graag meer over hoe zij kun expertise kunnen inzetten bij uw onderneming. Onze focus heeft maar één doel: waarde vermeerderen voor u. En met InCorpe naast u maakt u de juiste beslissingen een stuk eenvoudiger. Neem contact met ons voor een vrijblijvende kennismaking.

Direct contact met ons

Meer weten?

Vrijblijvend kennismaken is altijd een goed idee als u wilt weten wat de mensen van InCorpe voor uw onderneming kunnen betekenen. Neem contact met ons op en wij vertellen u er graag meer over.

Contact met InCorpe

Direct contact met ons

Bel 088 283 33 00 

Antwoord binnen 24 uur

Mail naar info@incorpe.nl

Werknemersparticipatie