Blog

Musk heeft twitter binnen en ontslaat top

door

Senior adviseur corporate finance

Na een periode van onzekerheid is Elon Musk de nieuwe eigenaar van Twitter. Dit proces is gestart na een tweet van Elon Musk, waarna hij in de loop van het proces kenbaar maakte dat hij toch van de koop wil afzien. Maar uiteindelijk is hij nu toch eigenaar. Met name de schermutseling zijn erg interessant. Kon hij op met dat moment nog wel terug en wat zouden de consequenties zijn. Volgens de media zou verkoper een aanzienlijk break-fee hebben willen claimen.

Het is verleidelijk om te denken dat de regels en processen voor grote (beursgenoteerde) corporates anders en complexer zijn dan voor het MKB. De praktijk is weerbarstig en het blijkt dat de omvang van een onderneming niet per definitie bepalend is voor de complexiteit van een verkoopproces. Uit voorgaande anekdote van Twitter blijkt eens te meer het belang van een goed geschreven Informatie Memorandum, gedegen advies tijdens het hele proces van LOI tot koopovereenkomst en het belang van een goed boekenonderzoek.

Senior adviseur corporate finance

Tim vervult primair de functie van senior adviseur corporate finance binnen InCorpe. In die rol zorgt hij er voor dat de bedrijfsprestaties van ondernemingen inzichtelijk en zo nodig visueel aantrekkelijk worden gemaakt. De scherpe en heldere analyses van Tim liggen ten grondslag aan ieder financieringsvraagstuk, rendementsanalyse, waardebepaling of informatiememorandum. Tim is iemand met een positief kritische blik die communicatief vaardig is en daardoor tevens zowel intern als extern als sparringpartner fungeert.

Specialismen

bedrijf verkopen
bedrijf kopen
werknemersparticipatie

Meer weten?

Heeft u een vraag over hoe InCorpe u kan helpen of adviseren?
Neem dan contact op, we maken graag kennis met u!

Contact met InCorpe

Direct contact met ons

Bel 088 283 33 00 

Antwoord binnen 24 uur

Mail naar info@incorpe.nl

Musk heeft twitter binnen en ontslaat top