Due diligence

De Engelse term due diligence betekent letterlijk: gepaste zorgvuldigheid. Bij verkooptrajecten, fusies en overnames wordt met deze term boekenonderzoek bedoeld.
In een overnametraject wisselen partijen veel informatie uit. De verkoper profileert zijn bedrijf op z’n best en zijn adviseur benadrukt de positieve aspecten. Het due diligence onderzoek richt zich op de vaststelling van de juistheid van de aan de koper gepresenteerde informatie en het in beeld brengen van de risico’s en kansen van de over te nemen onderneming.

Waarom due diligence?

De due diligence geeft u als koper de mogelijkheid om de verwachtingen die u heeft van de overname kritisch te beoordelen. Komt het beeld dat u heeft van de over te nemen partij overeen met de werkelijkheid? Zijn er specifieke risico’s die u moet weten voorafgaand aan de overname? Zijn er zaken die relevant zijn voor de structurering van de transactie?

De scope en de aanpak van de due diligence is afhankelijk van de omstandigheden en van de reeds verkregen informatie over het bedrijf. Ze is bepalend voor de breedte (financieel, fiscaal, juridisch, arbeidsrechtelijk, IT en meer) en diepgang van het onderzoek.

Het due diligence onderzoek richt zich op de vaststelling van de juistheid van de aan de koper gepresenteerde informatie en het in beeld brengen van de risico’s en kansen van de over te nemen onderneming.

Heeft u een vraag over hoe InCorpe u kan adviseren middels een due diligence?

Stel hier uw vraag  Ik geef toestemming aan InCorpe om mijn gegevens te verwerken. Zie ook ons Privacy Statement

  Of neem telefonisch contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

  Dit mag u verwachten van InCorpe

  Wij adviseren u bij het bepalen van de scope en de aanpak van de due diligence. We begeleiden u bij de formele aspecten en de uitvoering. En we ondersteunen u bij het interpreteren van de uitkomsten. Zo kunt u als koper een weloverwogen beslissing nemen over het wel of niet laten doorgaan van een transactie, en zo ja, tegen welke prijs en voorwaarden.
  Bij uitvoering van de due diligence werken wij soms samen met andere due diligence-specialisten. Dit is afhankelijk van de situatie.

  Daarom kiest u voor InCorpe voor due diligence