Management Buy In

“Goede ondernemerskwaliteiten zijn een vereiste”

Een goede voorbereiding is van cruciaal belang

Bij een Management Buy In neemt een manager van buiten het bedrijf de onderneming over. Een van de belangrijkste voorwaarden voor een geslaagde MBI is dat de koper over ondernemerskwaliteiten beschikt. Goede managers zijn niet per se goede ondernemers. Verder is een goede voorbereiding cruciaal. Bedenk goed of een MBI wel in uw carrière past en of de aankoop financieel verantwoord is. Het is bovendien essentieel dat u vooraf een gedegen analyse van de onderneming en de markt laat uitvoeren. Een hulpmiddel hierbij is het ondernemingsplan. Dit vormt een leidraad voor uzelf en is tevens een belangrijk middel ter ondersteuning van de benodigde financiering.

De financiën

Vaak zijn de financiële middelen van de koper ontoereikend. U moet dus op zoek naar andere financieringsmogelijkheden, bijvoorbeeld via banken, door deelname van participatiemaatschappijen en/of door afspraken te maken met de verkoper. Zo kunt u met de verkoper afspreken zijn bedrijf in fases over te nemen of in termijnen te betalen.

Wij adviseren

Wij adviseren ondernemers die voor hun opvolging een MBI-kandidaat zoeken onder meer bij de waardebepaling, het zoeken naar de juiste kandidaat en het verkoopproces.
Als wij voor de MBI-kandidaat werken bereiden wij u als manager voor op een MBI, helpen u vinden van  de geschikte onderneming en adviseren u bij het koopproces.
Daarnaast kunnen wij u adviseren bij de financiering.

Heeft u een vraag over hoe InCorpe u kan adviseren bij Management Buy In vraagstukken?

Stel hier uw vraag    Ik geef toestemming aan InCorpe om mijn gegevens te verwerken. Zie ook ons Privacy Statement

    Of neem telefonisch contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

    Daarom kiest u voor InCorpe bij MBI vraagstukken