Referenties

MWA Smart Steel Solutions overgenomen door DG Holding

MWA Smart Steel Solutions overgenomen door DG Holding

DG Holding heeft recentelijk MWA overgenomen, wat betekent dat de groep nu bestaat uit drie toonaangevende metaalbedrijven: Keizers Metaal BVAbbink Metaal B.V. en MWA STEEL. Deze samenwerking opent nieuwe deuren en biedt talloze voordelen voor haar klanten.

InCorpe heeft de aandeelhouders van MWA mogen begeleiden bij de verkoop van de aandelen.

Met deze overname kan DG Holding haar productaanbod verder diversifiëren en haar diensten uitbreiden. Binnen DG Holding hebben we nu gespecialiseerde bedrijven voor verschillende metaalbewerkingstechnieken.
MWA specialiseert zich in laser-, plasma- en autogeen snijden van materialen tot 320mm dik.

InCorpe heeft Henk Landeweerd, Erwin Horst en Herman Horst mogen begeleiden bij de verkoop van hun aandelen in MWA Smart Steel Solutions. Namens InCorpe hebben Tim Posthuma en Hans Bredewoud in een relatief kort tijdsbestek de transactie kunnen realiseren.

Groeikapitaal voor Besties luisterkaarten

InCorpe heeft met succes de oprichters van Besties begeleid bij het ophalen van groeikapitaal.

Besties, een startup die luisterkaarten voor kinderen ontwikkelt, heeft dankzij de ondersteuning van InCorpe de benodigde financiering verkregen om hun groeiambities te realiseren. Besties is in dit traject juridisch bijgestaan door Conseiller en BoldingDavids.

Besties, opgericht door jeugdvrienden Niek Nijenhuis en Jobke Egging, biedt innovatieve luisterkaarten aan met verhalen van bekende Nederlandse karakters. Met meer dan 22 luisterkaarten in hun assortiment en een sterke aanwezigheid in winkels zoals Bruna en de Read Shop, heeft Besties snel succes geboekt.

Besties zal de recente financiering besteden aan het uitbreiden van het assortiment en de marketingactiviteiten. Bovendien worden de gelden ingezet om internationaal verder te groeien.

Dankzij de begeleiding van InCorpe is Besties goed gepositioneerd voor een stabiele en duurzame groei in de komende jaren.

InCorpe heeft met succes de oprichters van Besties begeleid bij het ophalen van groeikapitaal. Besties, een startup die luisterkaarten voor kinderen ontwikkelt, heeft dankzij de ondersteuning van InCorpe de benodigde financiering verkregen om hun groeiambities te realiseren. Besties is in dit traject juridisch bijgestaan door Conseiller en BoldingDavids.

Management buy-out Momapack

InCorpe heeft Jasper Geerink, Jasmijn Jansen en Maikel Leeuw mogen begeleiden bij de aankoop van alle aandelen in Momapack B.V., de in Tubbergen gevestigde ontwikkelaar en producent van schokabsorberende- en presentatie verpakkingen. Directeur en enigaandeelhouder Frank Leeuw is jarenlang actief geweest in de verpakkingsindustrie en heeft nu besloten van zijn vrije tijd, pensioen, te gaan genieten en daarom zijn aandelen in de onderneming te verkopen en zijn werkzaamheden af te bouwen. De kopers zijn al geruime tijd werkzaam voor Momapack. Frank zal hen nog bijstaan om een goede, warme overdracht te realiseren.

De afgelopen twee jaren is achter de schermen toegewerkt naar de overname, waarbij voor de kopers langzamerhand steeds meer managementtaken tot hun dagelijkse werkzaamheden gingen behoren. De continuïteit van Momapack op de lange termijn is hiermee gegarandeerd. Extra bijzonder in dit traject is dat Maikel, als zoon van oprichter én verkoper, één van de kopers is.

InCorpe heeft Jasper Geerink, Jasmijn Jansen en Maikel Leeuw mogen begeleiden bij de aankoop van alle aandelen in Momapack B.V., de in Tubbergen gevestigde ontwikkelaar en producent van schokabsorberende- en presentatie verpakkingen. In de afgelopen jaren is in goede samenwerking met Frank Leeuw, directeur en enigaandeelhouder een route uitgezet om de onderneming over te nemen. Momapack is klaar voor de toekomst!

Management buy-out Rolight Theatertechniek

InCorpe heeft Ellen Dijk en Robin Eijlders begeleid bij de overname van Rolight Theatertechniek B.V.

Rolight is actief in de theatertechniek.

Al meer dan 35 jaar gaat Rolight elke uitdaging aan rondom podium en evenementenverlichting, audio en video. Door te luisteren naar klantbehoeftes, wensen en visie en komt Rolight altijd met de optimale invulling hiervan.

Ellen en Robin nemen het “stokje” over van de voormalig eigenaar Rob Evers.

InCorpe heeft Ellen Dijk en Robin Eijlders begeleid bij de overname van de aandelen Rolight Theatertechniek B.V. en de verkrijging van de overnamefinanciering.

AKOR Groep neemt SQ Bouw over

InCorpe heeft de aandeelhouders van de AKOR Groep begeleidt bij de overname van de aandelen SQ Bouw. AKOR Groep heeft met deze overname de activiteiten met betrekking tot vastgoedonderhoud verder uitgebreid.

Martin van Gent, directeur de AKOR: “Deze uitbreiding betekent het aantrekken van vakmensen en dat is groot goed in deze krappe arbeidsmarkt. Goede mensen creëren meerwaarde voor ons en onze klanten. We zijn 5 jaar geleden begonnen met het professionaliseren van AKOR Vastgoedbeheer. Door voornamelijk autonome groei zijn we inmiddels de grens van 5000 ‘orders’ gepasseerd. Onze ambitie is te blijven investeren in het proces om iedere dag een beetje beter te worden in deze dynamische tak van sport. Met het oog op morgen hebben we met de overname van SQ-Bouw een mooie stap gezet.”

SQ Bouw zal voorlopig onder haar eigen naam blijven opereren.

InCorpe heeft de aandeelhouders van de AKOR Groep begeleidt bij de overname van de aandelen SQ Bouw.

Novapac treedt toe tot de New Packaging Group

InCorpe heeft de aandeelhouder van Novapac mogen begeleiden bij de verkoop van haar aandelen in Novapac aan de New Packaging Group.

Nijkerk/Helmond/Duiven/Almelo, 11 juli 2022. New Packaging Group (“NPG”) kondigt vandaag aan dat zij haar positie in de verpakkingsindustrie verder verstevigt met de toevoeging van Novapac B.V. (“Novapac”). Naast Novapac bestaat de New Packaging Group uit branchegenoten Bliston Packaging (“Bliston”), Meulendijks Packaging (“Meulendijks”) en Nedupack (“Nedupack”), ondersteund door participatiemaatschappij NewPort Capital (“NewPort”). Deze stap verstevigt de positie van Novapac in de verpakkingsindustrie en is een verwezenlijking van de gezamenlijke groeiambities van de New Packaging Group en Novapac. Anno Hart, oprichter en Algemeen Directeur van Novapac blijft betrokken bij de onderneming welke onder haar eigen naam zal voortbestaan. Anno zal daarnaast als adviseur en medeaandeelhouder van New Packaging Group meebouwen aan de verdere groei en ontwikkeling van de overkoepelende groep.

Olaf Dolfin, CEO New Packaging Group, licht toe: “Novapac is reeds meerdere decennia een zeer gerespecteerde branchegenoot van de overige bedrijven in de New Packaging Group. In haar historie die meer dan 30 jaar teruggaat heeft Novapac zich bewezen als innovatieve speler in de markt van kunststof verpakkingsoplossingen voor zowel food als non-food toepassingen en staat zij bekend als dé specialist voor thermogevormde kunststofverpakkingen voor koek, banket en chocolade. Met haar focus op high techverpakkingen ontworpen om kosten en afval te reduceren, past Novapac perfect binnen de New Packaging Group die met haar eigen kunststof extrusie en folieproductie 100% hergebruik van Novapac’s PET, PET/PE, PP en PS -restmaterialen kan realiseren.”

Anno Hart, vult aan: “De toetreding van Novapac tot de New Packaging Group is een belangrijke stap in de historie van het bedrijf dat ik op 1 april 1990 ben gestart en is van beide kanten een bijna perfecte match. Enerzijds is ons assortiment variërend van schalen en traysvoor de vlees- en visindustrie en AGF-sector tot interieurs voor het verpakken van koek, banket en chocolade naar beschermende verpakkingen en inlays voor cosmetica en elektronica zeer complementair aan het huidige productassortiment van New PackagingGroup en anderzijds beschikt NPG op haar beurt weer over alle benodigde kennis, kunde en machines om Novapac nog verder te verduurzamen en daarmee toekomstbestendiger te maken. Ik ben dan ook zeer enthousiast om samen met mijn team de onderneming van Novapac voort te zetten binnen de New Packaging Group.”

De acquisitie van Novapac is een volgende stap in versnelde groeistrategie die NPG ontplooit in de verpakkingsindustrie middels buy-and-build en volgt op de recente investering in Nedupack april jongstleden. “NPG heeft zich in relatief korte tijd weten te ontwikkelen tot leidende partij in de Nederlandse verpakkingsindustrie met een jaarlijkse productie van circa 1,5 miljard verpakkingen en een groepsomzet van meer dan EUR 55 miljoen. Door het volledig in eigen beheer kunnen ontwerpen en produceren van innovatieve verpakkingsoplossingen, van (kunststof)korrel naar folie halffabricaat tot eindproduct, inclusief de benodigde matrijzen en tools, is NPG uniek gepositioneerd om haar klanten te bedienen met de duurzame verpakking van morgen, geproduceerd in een ‘zero-waste’ omgeving.  Wij zijn zeer enthousiast over de samenwerking tussen de diverse bedrijven die onderdeel zijn van NPG en zien nog veel mogelijkheden om de groei de komende jaren voort te zetten en significante synergieën en schaalvoordelen te realiseren’, besluit Melvin Sie, Partner bij NewPort.

Over New Packaging Group

New Packaging Group is een innovatief platform gebouwd door producenten van verpakkingen. De groep heeft de ambitie om gezamenlijk de krachten te bundelen om duurzame ontwikkeling te realiseren voor medewerkers, partners, relaties en leveranciers. Hierbij staat de verpakking van morgen centraal en zet de groep zich actief in om verspilling binnen de industrie tegen te gaan, afvalstromen te reduceren, efficiënt her te gebruiken en te recyclen.

Over Novapac

Novapac, opgericht in 1990 en gevestigd in Almelo, is een innovatieve producent van thermogevormde verpakkingen, zowel voor standaard kunststof oplossingen als compleet individueel maatwerk. Dagelijks produceert de onderneming meer dan 1,3 miljoen verpakkingen voor food en non-food toepassingen. Novapac werkt uitsluitend met milieuvriendelijke kunststoffen zoals RPET, APET, VPET, PP, PS, PET en MonoBoss (PET Velours) als ook PLA, een uit maïszetmeel samengesteld volledig biologisch afbreekbaar materiaal. Met onder andere een BRC/IOP accreditatie voldoet Novapac aan de strenge veiligheidsnormen voor toepassingen in de food en non-food industrie.

Novapac heeft zich aangesloten bij de Pack Group van Newport Capital Group. Samen vormen zij een innovatief platform voor producenten van verpakkingen. Novapac B.V. werd in deze overname bijgestaan door InCorpe.

NVM-educatie draagt activiteiten over aan Dental Best Practice

Het bestuur van de Stichting NVM – onderzoek en scholing heeft besloten NVM-educatie te verkopen. Vanaf 1 januari 2023 zal Dental Best Practice de activiteiten van NVM-educatie overnemen.

Dit besluit is genomen omdat er de laatste jaren steeds meer cursusaanbieders bij zijn gekomen, waardoor het voor NVM-educatie steeds lastiger werd om de cursussen marktconform aan te bieden. Door continuïteit in het aanbod en specialisaties per functiegroep kan een partij als Dental Best Practice een gevarieerd en aantrekkelijk aanbod garanderen. Hierdoor is de kwaliteit van de na- en bijscholing voor mondhygiënisten gewaarborgd en is een goede overdracht voor cursisten en docenten mogelijk.

We combineren hiermee de ‘best of both worlds’. Enerzijds de jarenlange erkende kwaliteit van de cursussen en de post-hbo-opleiding Leergang Parodontologie van NVM-educatie. Anderzijds het vermogen van Dental Best Practice om dat goed in de markt te zetten, en hierdoor beschikbaar te maken voor nog meer mondhygiënisten.

InCorpe heeft Dental Best Practice mogen begeleiden met de overname van NVM-educatie.

NDIX neemt glasvezelnetwerk bedrijvenpark H2O over

InCorpe heeft NDIX mogen begeleiden bij de overname van het glasvezelnetwerk bedrijvenpark H2O.
Het persbericht: “Met trots kunnen wij vertellen dat NDIX het glasvezelnetwerk van Bedrijvenpark H2O heeft overgenomen.

De bedrijfsvereniging H2O heeft NDIX geselecteerd vanwege het open model. Binnen het NDIX-model zijn de belangen van alle verschillende ondernemers gewaarborgd en is er voor elke partij een passend aanbod.

Wij staan aan het begin van een jarenlange succesvolle samenwerking. Deze samenwerking laat ook maar weer eens zien dat het NDIX-model goed werkt voor bedrijventerreinen met hun eigen glasvezelnetwerk.”

InCorpe heeft NDIX mogen begeleiden met de overname van het glasvezelnetwerk van Bedrijvenpark H2O.

Frieslandcampina en De Nieuwe Melkboer gaan samenwerking aan

De Nieuwe Melkboer en FrieslandCampina gaan samen werken aan het verder ontwikkelen van een lokale keten voor plantaardige zuivelalternatieven met een goed verdienmodel voor de boer. De Nieuwe Melkboer, een initiatief van een FrieslandCampina-lid, levert de eerste soja-alternatieven voor melk en yoghurt van Nederlandse bodem. Met de samenwerking kan De Nieuwe Melkboer gebruik maken van de kennis en expertise van FrieslandCampina en daarmee verder groeien en door ontwikkelen.

De Nieuwe Melkboer is voortgekomen uit het familiemelkveebedrijf van de familie Grobben uit Enschede. Generaties lang leveren zij melk aan de coöperatie FrieslandCampina, en als jongste generatie hebben Bart en Tom Grobben besloten om de transitie in te zetten naar een plantaardige ‘melkboerderij’. Ze maken plantaardige alternatieven voor zuivelproducten van lokaal geteelde eiwitgewassen met extra aandacht voor mens, dier, milieu en klimaat.

Zij spelen hiermee in op een groeiende vraag naar plantaardige zuivelalternatieven en lokale producten. “Gek genoeg waren er nog geen lokale zuivelalternatieven verkrijgbaar. En wij vonden dat dat moest veranderen”, aldus Bart en Tom Grobben. De Nieuwe Melkboer is sinds anderhalf jaar op de markt met een sojadrink en plantaardig alternatief voor yoghurt en heeft de ambitie om haar assortiment en de verkrijgbaarheid van de producten verder uit te breiden. “Nederland heeft een vooruitstrevende agrarische sector en daarbij hoort ook een lokale keten voor plantaardige zuivelalternatieven. En wij geloven dat FrieslandCampina ons daarbij als geen ander kan helpen met al zijn aanwezige kennis en expertise”, aldus Bart en Tom Grobben.

“Als leidend voedingsmiddelenbedrijf met een sterke kern in zuivel kijkt FrieslandCampina altijd hoe het initiatieven van zijn leden kan ondersteunen, vooral als daarmee waarde voor de leden kan worden gecreëerd. De markt staat daarbij altijd voorop: wat is de behoefte van de consument? De Nieuwe Melkboer speelt op creatieve wijze in op twee belangrijke trends: lokaal en plantaardig. We vinden het heel mooi dat De Nieuwe Melkboer voortkomt uit het melkveebedrijf van een van onze leden en ondersteunen Bart en Tom dan ook graag bij het realiseren van hun droom. We kijken er naar uit om met De Nieuwe Melkboer samen te werken en van elkaar te leren”, voegt Dustin Woodward, Managing Director FrieslandCampina Nederland eraan toe.

De Nieuwe Melkboer en FrieslandCampina gaan samen werken aan het verder ontwikkelen van een lokale keten voor plantaardige zuivelalternatieven.

InCorpe heeft de aandeelhouders van Linehub geadviseerd

InCorpe heeft de aandeelhouders van Linehub geadviseerd bij de aankoop van de aandelen in Basebuilder.

Vanuit de ambitie om de sterkste Europese speler te worden op het gebied van resultaatgedreven marketing, heeft Linehub Basebuilder overgenomen om haar dienstverlening als marketingcollectief uit te breiden. Basebuilders ervaring in het uitbouwen van klantendatabases is een waardevolle aanvulling op Linehub’s bestaande diensten en verrijkt zowel nieuwe als bestaande campagnes.

 

Basebuilder

Basebuilder helpt retailers en merken met het laten groeien van hun database, het activeren van hun shoppers en het ontwikkelen van loyaliteit onder klanten om de cross-channel verkoop van content strategieën te verhogen. Basebuilder doet dit door leuke en gamified campagnes te creëren die zowel online als offline worden gedistribueerd via de eigen kanalen van de adverteerder: nieuwsbrieven, sociale platforms en offline distributie.

 

Linehub

Linehub heeft acht internationale kantoren die een volledig scala aan marketingdiensten aanbieden. Basebuilder werkt samen met de zes andere marketinglabels van Linehub: Affiliprint (insert marketing), Conversive (online marketing), Daisycon (affiliate marketing), New-Media (vraaggestuurde leadgeneratie), Sovendus BV (check-out marketing) en Trendata (market intelligence).

 

“De core business van Basebuilder draagt eraan bij dat Linehub een complete marketingoplossing kan bieden aan bestaande klanten en opent een nieuwe categorie klanten die Linehub nog niet heeft verkend. De synergie tussen alle labels is belangrijk, net als de drive om te groeien, internationaal uit te breiden, prestaties te leveren en samen te werken met geweldige klanten. In deze ambitie hebben Linehub en Basebuilder elkaar gevonden en ik heb er alle vertrouwen in dat we samen nog sneller vooruit kunnen en onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn.”

Marko Dobroschelski, CEO Linehub

 

“Basebuilder is een ambitieuze organisatie met de drive om te blijven innoveren. Linehub laat dezelfde energieke cultuur zien die ons het vertrouwen gaf om het stokje over te dragen. De overname door Linehub biedt Basebuilder kansen om te versnellen. Door gebruik te maken van het internationale netwerk in (onder andere) de Nordics en door gebruik te maken van een aantal centrale diensten.”

Jeroen Ligthart, CEO Basebuilder

Vanuit de ambitie om de sterkste Europese speler te worden op het gebied van resultaatgedreven marketing, heeft Linehub Basebuilder overgenomen om haar dienstverlening als marketingcollectief uit te breiden. Basebuilders ervaring in het uitbouwen van klantendatabases is een waardevolle aanvulling op Linehub’s bestaande diensten en verrijkt zowel nieuwe als bestaande campagnes.

Succesvolle carve-out en verkoop van de orthopedische schoenen activiteiten van OIM

OIM

InCorpe heeft OIM begeleid bij de carve-out en verkoop van de orthopedische schoenen activiteiten aan FC Feeture. Met een herstructurering om de carve-out te realiseren is de onderneming gereed gemaakt voor verkoop van de orthopedische schoenen activiteiten. Deze activiteiten zijn overgenomen door FC Feeture, beter bekend als Penders Voetzorg.

Vooralsnog zullen de activiteiten blijven voortbestaan onder de vlag van OIM voetzorg.

InCorpe heeft OIM begeleid bij de carve-out en verkoop van de orthopedische schoenen activiteiten aan FC Feeture.

Uitzendbureau Koers Oost wordt onderdeel van Flexfamily

InCorpe heeft de verkopers van Koers Oost geadviseerd bij de verkoop van hun aandelen in het bedrijf.

 

Koers Oost, het bedrijf dat in 2009 werd opgericht, heeft zich per 1 juli 2021 bij Flexfamily aangesloten. Ze zijn gespecialiseerd in uitzenden, detacheren, werving & selectie, payrollen & salarisadministratie, re-integratie, loopbaanbegeleiding, outplacement en arbeidsdeskundige dienstverlening in Twente en de Achterhoek. Momenteel heeft Koers Oost vestigingen in Oldenzaal, Almelo, Enter, Rijssen en Zutphen.

 

De directie van Koers Oost, bestaande uit Jan Ligtenberg, Jacqueline en Walter Olde Keizer, beschouwt de samenwerking met Flexfamily als een kans om hun groeimogelijkheden te versnellen. Ze zien verschillende voordelen, zoals toegang tot groeikapitaal, een commercieel netwerk en expertise in het verder ontwikkelen van hun organisatie. Tegelijkertijd behouden wij onze zelfstandigheid en bepalen wij zelf de richting en de wijze van onze groei”, aldus Jan Ligtenberg.

 

Jan vervolgt: “Qua cultuur komen wij gevoelsmatig goed overeen; onze beider organisaties zijn warm, nuchter, professioneel, betrokken, mens- en resultaatgericht. De klik was er vanaf het eerste moment, dat heeft voor ons mede de doorslag gegeven om toe te treden met Koers Oost tot Flexfamily.”

 

Binnen Flexfamily zal Koers Oost als een zelfstandige werkmaatschappij blijven opereren, met de focus op uitzenden, detacheren en werving & selectie in Twente en Zutphen. De activiteiten op het gebied van re-integratie, loopbaanbegeleiding en outplacement worden onderdeel van 2Work, terwijl de payroll- en salarisadministratieactiviteiten een apart onderdeel binnen het geografische werkgebied van Flexfamily zullen vormen.

 

De arbeidsdeskundige activiteiten van Koers Oost zullen samengevoegd worden met Flexfamily Vitaal! om een volwaardige arbodienstverlener te worden. Volgens de directie van Flexfamily is de toetreding van Koers Oost strategisch van belang en zal het de distributie versterken. Het partnerschap biedt klanten en flexwerkers een breder scala aan diensten en oplossingen die aansluiten bij de uitdagingen en veranderingen op de arbeidsmarkt.

Koers Oost, het bedrijf dat in 2009 werd opgericht, heeft zich per 1 juli 2021 bij Flexfamily aangesloten. Ze zijn gespecialiseerd in uitzenden, detacheren, werving & selectie, payrollen & salarisadministratie, re-integratie, loopbaanbegeleiding, outplacement en arbeidsdeskundige dienstverlening in Twente en de Achterhoek. Momenteel heeft Koers Oost vestigingen in Oldenzaal, Almelo, Enter, Rijssen en Zutphen.

Opel dealer Kamp Twente verkocht aan Auto Haarhuis

InCorpe heeft de aandeelhouders van Kamp Twente mogen begeleiden bij de verkoop van de aandelen in Kamp Twente aan AutoHaarhuis

“AutoHaarhuis spreidt haar vleugels verder uit in automotiveland en neemt Kamp Twente over. De overname betreft beide locaties Almelo en Hengelo, alsmede Kamp Autolease en Kamps aandeel in Regio Autoschade.

Zowel AutoHaarhuis als Kamp Twente zijn een begrip in Twente en omstreken. Beide familiebedrijven hebben van oorsprong een zeer hoog serviceniveau en daardoor een zeer trouwe klantenkring opgebouwd. Kamp werd onlangs nog bekroond door importeur Opel als nummer 1 in klanttevredenheid en AutoHaarhuis werd verkozen tot Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar door BOVAG.

Eigenaar Gerard Haarhuis steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. “Om door te groeien met AutoHaarhuis ben ik zeer verheugd met de overname van Kamp Twente. De persoonlijke benadering waar ook Kamp om bekend staat past perfect binnen onze visie. We maken dan ook dankbaar gebruik van hetgeen dat de familie Kamp heeft opgebouwd.”

Zowel Desiree als Mark Kamp blijven de komende tijd betrokken voor een warme overdracht en ook ‘good old’ Henk Kamp zal men nog regelmatig treffen aan de Weezebeeksingel in Almelo. Tevens gaat de expertise niet verloren en blijft al het personeel gewoon in dienst.

“We bundelen de krachten van een sterk Opel Dealerschap met ons universele autobedrijf dat bekend staat om de verkoop van jonge tot zeer jong gebruikte auto’s en de bedrijfstak Haarhuis Autolease die de laatste jaren een enorme groeispurt doormaakt.” ‘Flexibiliteit in mobiliteit’ is volgens Haarhuis de toekomst, hetgeen onlangs bekrachtigd werd met de overname 4 van INQAR Autoverhuur- vestigingen, te weten in Enschede, Almelo, Hengelo en Deventer. Tevens zijn in 2020 de activiteiten van Bleeker Lease en van der Bijl Autolease overgenomen.

De vestiging van AutoHaarhuis aan de Twentepoort wordt binnenkort ondergebracht in dat van Kamp. Beide logo’s gaan straks hand in hand op de luifel. Voor de klant heeft het louter voordelen. Men wordt ontzorgt in de gehele keten van de autobranche. Van verkoop tot aan lease, verhuur, carsharing, reparatie, onderhoud en schadeherstel.”

InCorpe heeft de aandeelhouders van Kamp Twente mogen begeleiden bij de verkoop van de aandelen in Kamp Twente aan AutoHaarhuis.

Uitkoop mede-aandeelhouder Kjelvik

InCorpe heeft één van de aandeelhouders van Kjelvik mogen begeleiden bij de uitkoop van haar mede aandeelhouder.

Kjelvik, een toonaangevend bedrijf in de outdoor kledingindustrie, kondigt  aan dat het per 29 juni 2021 met succes de uitkoop heeft voltooid van haar mede-aandeelhouder in het bedrijf. De uitkoop zal de groei en ontwikkeling van Kjelvik verder versnellen.

Patrick Balk zal nu de volledige controle hebben over Kjelvik en zal blijven werken aan het versterken van het merk en het uitbreiden van de productlijnen.

Met deze uitkoop zal Kjelvik doorgaan met het ontwikkelen en leveren van hoogwaardige, functionele en duurzame outdoor kleding en accessoires aan zijn klanten over de hele wereld.

InCorpe heeft één van de aandeelhouders van Kjelvik mogen begeleiden bij de uitkoop van haar mede aandeelhouder.

Thomas Hamse neemt de aandelen in Bouwbedrijf Hulshof over

InCorpe heeft Thomas Hamse mogen begeleiden bij de overname van de aandelen in Bouwbedrijf Hulshof van Jan Hulshof.

TUBBERGEN – Bouwbedrijf Hulshof heeft een nieuwe eigenaar. Per 1 januari neemt Thomas Hamse (40) het stokje over van Jan Hulshof (65) die er bijna 43 jaar directeur/eigenaar was. Hamse werkte voor de overname vijf jaar als bedrijfsleider binnen de zaak. De Tubbergenaar hecht waarde aan de identiteit van het 83-jarige bedrijf. Mede om die reden blijft de naam Bouwbedrijf Hulshof behouden.

De nieuwbakken ondernemer voelt zich als een vis in het water bij Bouwbedrijf Hulshof. “Het is een degelijk bedrijf dat kwaliteit en betrouwbaarheid als prioriteit heeft. Het is mijn streven om die continuïteit te waarborgen”, aldus Hamse.

Ervaring en ambitie

Bouwbedrijf Hulshof is in 1938 opgericht door de broers Gerard en Jan Hulshof. Rond het jaar 1968 gingen de broers zakelijk uiteen. Gerard bleef aan roer van het bouwbedrijf. Tien jaar later kwam zoon Jan bij in de zaak. Nu, 43 jaar later, vindt Jan het tijd om een stapje terug te doen. In Thomas Hamse vond hij een geschikte opvolger. “Met die ambitie ben ik hier komen werken”, vertelt Hamse. “Ik heb een eigen aannemersbedrijf altijd voor ogen gehad. Na mijn studie Bouwkunde begon ik bij Aannemingsbedrijf Droste in Hengelo. Van stagiaire werd ik er werkvoorbereider, vervolgens uitvoerder en uiteindelijk projectleider. De ervaring die ik daar op deed, is waardevol voor mijn toekomst bij Bouwbedrijf Hulshof. De afgelopen vijf jaar heb ik hier als bedrijfsleider de ins en outs van de onderneming leren kennen. Van Jan, en uiteraard de collega’s, kreeg ik veel hulp en ondersteuning. Daardoor heb ik het volste vertrouwen in mijn nieuwe positie als eigenaar en ondernemer.”

Groeien met behoud van identiteit

Hamse ziet de overname als een unieke kans. “Als je een bedrijf als dit van de grond moet opbouwen, wordt het een heel ander verhaal”, zegt hij. “Maar Hulshof is al 83 jaar een begrip. Diversiteit en vakmanschap zijn tekenend voor het bouwbedrijf. Van veelzijdige woningbouw en kantoren tot bedrijfshallen, renovatie en bouwkundige kunstwerken. Ik wil dan ook op dezelfde voet en met alle medewerkers verder. In de toekomst hoop ik dat we verder groeien. Het pand is er wel naar om uit te breiden.” Want vooruitstrevendheid en innovatie zijn de onderneming niet onbekend. Hamse vervolgt: “Zo is duurzaamheid tegenwoordig een belangrijk aspect. Hier gaan we in mee en we voldoen vanzelfsprekend aan alle eisen. Daarbij maken we gebruik van de expertise van andere bedrijven.”

Goed gevoel

Jan Hulshof is blij met zijn opvolger. “In Thomas zie ik een sterke organisator. Ik vind hem een goede acquisiteur met een brede kennissenkring”, spreekt hij lovend. “Ik heb er een goed gevoel bij. Daarom vind ik het ook niet lastig om de zaak los te laten. Met de lopende zaken bemoei ik mij niet meer. Bij projecten die ik zelf gecalculeerd heb, blijf ik voorlopig nog wel betrokken.” Hulshof kan terugkijken op een bevlogen carrière. Samen met het personeel heeft hij het bouwbedrijf tot een gevestigde naam in de bouwwereld gemaakt, bekend bij architecten en opdrachtgevers. De projecten bevinden zich grotendeels in Twente. “Daar zitten soms unieke projecten tussen”, laat hij weten. “Veel bijzondere, onder architectuur gebouwde woonhuizen hebben we in de loop der jaren opgeleverd. Momenteel gaat het goed in de bouwsector. Ik hoop voor Thomas dat dat zo blijft.” Met zijn nieuwverworven vrije tijd weet de oud-eigenaar wel weg. “Voor mijn vijf kleinkinderen, en de zesde op komst, heb ik nu alle tijd. Ik wil ook sowieso vrijwilligerswerk gaan doen. Maar eerst hoop ik als corona voorbij is, een leuk feest te houden voor het personeel.”

InCorpe heeft Thomas Hamse mogen begeleiden bij de overname van de aandelen in Bouwbedrijf Hulshof van Jan Hulshof.

Toetreding aandeelhouders Adwise

InCorpe heeft Koen, Thijs en Jip mogen begeleiding bij hun toetreding als aandeelhouders van Adwise. De heren zijn samen goed voor ruim 35 jaar aan Adwise ervaring, toegetreden als aandeelhouders van Adwise en de groep Wise Fundaments. Tegelijkertijd is mede-oprichter Jeroen ter Laak na 16 jaar uitgetreden als aandeelhouder. Een bijzonder moment waarbij de onderneming zowel een hoofdstuk starten als afsluiten.

 

Achter de schermen is er al zo’n twee tot drie jaar toegewerkt naar de toetreding van Kranenberg, Wolbers en Van Kervel. Vanuit verschillende management- en directieposities, hebben ze meegebouwd aan de groei en het succes van Adwise alsof het altijd al hun bedrijf is geweest. Deze definitieve toetreding als medeaandeelhouders is een logische vervolgstap, waarbij de drie meer invloed krijgen in het verder verwezenlijken van de ambities van onze agency.

InCorpe heeft Koen, Thijs en Jip mogen begeleiding bij hun toetreding als aandeelhouders van Adwise.

Voskamp Groep neemt Technische Handelsonderneming Klaassen over

Het doet ons wederzijds genoegen om u mee te delen dat overeenstemming is bereikt over de overname van Technische Handelsonderneming Klaassen BV door de Voskamp Groep. De overname vindt met terugwerkende kracht plaats vanaf 1 januari 2021.

De Voskamp Groep is een landelijk opererend familiebedrijf met een gezonde financiële basis, circa 100 jaar vakmanschap en ruim 500 medewerkers in dienst. De organisatie bestaat uit diverse zelfstandige ondernemende bedrijven, overwegend actief in de marktsegmenten bouw en industrie. De Voskamp Groep ziet deze overname als een logische stap om de groeiambities in de industriële toelevering verder vorm en inhoud te geven en tevens de marktpositie in geheel het land te verstevigen. Voor meer informatie verwijzen we u naar de website: www.voskampgroep.nl.

Deze bedrijfsovername brengt voor onze relaties geen merkbare veranderingen met zich mee. Technische Handelsonderneming Klaassen blijft als bedrijf zelfstandig opereren. Wij blijven voor onze relaties het vertrouwde adres en garanderen de service die u de afgelopen ruim 60 jaar van ons gewend bent.

Er is overeenstemming bereikt over de overname van Technische Handelsonderneming Klaassen BV door de Voskamp Groep.

Breedband verkocht aan Signet

Connectiviteitsspecialist Signet, onderdeel van het Europese techpowerhouse team.blue, heeft internetserviceprovider Breedband uit Arnhem overgenomen. Door de krachten te bundelen versterken de bedrijven hun positie in de connectiviteitsmarkt en verbreden ze hun productportfolio om zo de beste netwerkoplossingen aan klanten te blijven garanderen. Net als Signet is Breedband nu onderdeel van team.blue, waarbinnen toonaangevende Europese techbedrijven kennis en expertise delen om verder te groeien en te innoveren.

Breedband is opgericht in 2018 nadat Breedband Nederland (2010), Breedband Arnhem (2007) en Aaldering ICT (2000) hebben besloten om samen onder één naam verder te gaan. De internetserviceprovider richt zich voornamelijk op connectiviteits- en managed netwerkoplossingen in het mkb-segment. Met een eigen glasvezelnetwerk in de regio Arnhem en een landelijke infrastructuur die verbonden is met 22 datacenters bedient het meer dan 600 opdrachtgevers verspreid over heel Nederland.

Signet, sinds 1996 de partner voor bedrijfskritische netwerkoplossingen, is ervan overtuigd dat door het samengaan nog beter invulling wordt gegeven aan de connectiviteitsbehoeften van huidige en toekomstige klanten. Naast een gecombineerd productportfolio met extra services, ontstaat er ook een toename in het aantal connectiviteitspartners, wat nu al 40 lokale, nationale en internationale netwerken omvat.

De bedrijven hebben sterke cultuurgelijkenissen die zich richten op een hoge mate van klanttevredenheid en een persoonlijke aanpak. Eigenschappen waar ze beide bekend om staan en waarin ze zich dankzij de samenwerking verder kunnen ontwikkelen.

De 22 medewerkers van Breedband zullen hun werkzaamheden blijven uitvoeren vanaf het kantoor in Arnhem. Algemeen directeur Dave Aaldering zal zijn werkzaamheden overdragen aan Quintijn Knepper, die het managementteam van Signet leidt.

“De culturele en technische klik is spot-on. We hebben een gedeelde passie om onze klanten het best mogelijke te bieden, wat onze professionele relatie door de jaren heen alleen maar heeft versterkt. Ik ben trots dat we elkaar nu volledig kunnen ondersteunen en samen aan onze toekomstplannen gaan werken.”

Quintijn Knepper, MD Signet & Breedband

“Ik ben erg blij dat we voor Breedband een passende partner hebben gevonden. We slaan hiermee een nieuw hoofdstuk open in ons succesverhaal. Na dit bedrijf te hebben opgebouwd gedurende de laatste 20 jaar, ben ik ervan overtuigd het in goede handen achter te laten bij Signet en team.blue.”

Dave Aaldering, voormalig MD Breedband

Signet verkrijgt 100% van de aandelen in Breedband, wat een omzet van ruim 5 miljoen euro heeft. Verdere financiële details betreffende deze overname worden niet bekendgemaakt.

Connectiviteitsspecialist Signet, onderdeel van het Europese techpowerhouse team.blue, heeft internetserviceprovider Breedband uit Arnhem overgenomen.

Löwik Installatietechniek wordt Hoppenbrouwers Techniek Almelo

InCorpe heeft de aandeelhouders van Löwik Installatiegroep mogen begeleiden bij de verkoop van de volledige onderneming aan Hoppenbrouwers Techniek.

Udenhout, 30 september 2020  De technisch dienstverlener Löwik Installatiegroep uit Almelo gaat per 1 oktober 2020 officieel verder onder de vlag van Hoppenbrouwers Techniek. Het is daarmee de veertiende vestiging van deze snelgroeiende technisch dienstverlener. Henny de Haas, algemeen directeur Hoppenbrouwers Techniek: “Met de aansluiting van Löwik Installatiegroep maken we een sprong naar de regio Noordoost Nederland. Met een locatie in de regio Noordoost kunnen we klanten in deze regio optimaal bedienen en beperken we de reisafstand van onze medewerkers. We vinden het belangrijk om zowel voor klanten als medewerkers lokaal geworteld te zijn. Zo kunnen we groeien en toch dichtbij blijven. Deze integratie sluit goed aan op onze wens om te groeien naar landelijke dekking. Er staat een sterk en enthousiast team en deze aansluiting is een mooie aanvulling voor ons bedrijf. De integratie wordt zorgvuldig en met aandacht voor alle betrokkenen doorlopen zodat medewerkers op de juiste plek komen.”

 De juiste partner voor medewerkers en klanten

Löwik Installatiegroep ontzorgt haar klanten in elke provincie van Nederland technische vraagstukken . op het gebied van complete Het familiebedrijf bestaat sinds 1967 en heeft een omzet van 30 miljoen en een personeelsbestand van ruim 125 vaste medewerkers. .” Edwin Plegt, algemeen directeur: “Löwik Installatiegroep staat voor een tweesprong, we gaan een volgende fase in. We willen de voortgang, groei en de toekomst van onze medewerkers en ons bedrijf waarborgen. We hebben daarom aansluiting gezocht bij een landelijk opererend installatiebedrijf. Hoppenbrouwers sluit perfect aan op de onderdelen waar wij als organisatie in willen doorgroeien. De aansluiting bij Hoppenbrouwers zien wij als een brug naar de toekomst. Wij zijn blij met deze ontwikkeling!” Ben Löwik, directeur: “We hebben veel raakvlakken. Hoppenbrouwers is, net als wij, een familiebedrijf en heeft de medewerkers voorop staan. Het voelt goed onze organisatie hieraan te verbinden. Door samen te gaan met Hop penbrouwers kunnen we onze medewerkers een goede toekomst en (groei)mogelijkheden garanderen. Tevens kunnen we onze landelijke relaties efficiënter Hoppenbrouwers vestigingen. We zijn ervan bedienen door integraal samen te werken met andere overtuigd dat wij onze klanten door deze bundeling van krachten nog beter van dienst kunnen zijn.“

Groeiambitie naar landelijke dekking

Hoppenbrouwers begon ruim 100 jaar geleden als eenmanszaak in Brabant en is inmiddels uitgegroeid tot een modern met ruim 1300 medewerkers en het Predicaat Koninklijk. Het bedrijf is ambitieus als het gaat om expansie: Hoppenbrouwers wil in drie jaar tijd groeien van 1300 medewerkers naar 2500 medewerkers, verspreid over 25 vestigingen in heel Nederland. Het bedrijf blijft dan ook, ondanks de crisis, volop investeren in nieuwe medewerkers en opleiden van huidige medewerkers. Ook blijft het bedrijf investeren in ambitieuze ondernemers die aansluiting zoeken om te kunnen groeien.

Over Hoppenbrouwers Techniek

Hoppenbrouwers Techniek is een technisch dienstverlener voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Doel is om de beste en duurzaamste technisch dienstverlener van Nederland te worden. Hoppenbrouwers is een familiebedrijf dat sinds 1918 is uitgegroeid naar een onderneming met meerdere locaties in Nederland. De kracht van Hoppenbrouwers is dat het de medewerkers centraal stelt. Dat betekent dat zij volop kansen krijgen zich op ui teenlopende gebieden te ontwikkelen. Het bedrijf is ervan overtuigd dat op die manier klanten optimaal worden geholpen.

InCorpe heeft de aandeelhouders van Löwik Installatiegroep mogen begeleiden bij de verkoop van de volledige onderneming aan Hoppenbrouwers Techniek.

Contact met InCorpe

Direct contact met ons

Antwoord binnen 24 uur

Mail naar info@incorpe.nl