Akor

Akor neemt belang in M-frame

InCorpe heeft Akor mogen adviseren bij de aankoop van aandelen in M-frame.

 

AKOR neemt samen met Woonstaete en Finish Profiles een meerderheidsbelang in M-frame Staalframebouw. M-frame is een producent van staalframebouw elementen, die een alternatief zijn voor bijvoorbeeld houtskeletbouw. Op vrijdag 14 oktober 2022 vond de aandelenoverdracht plaats. Staalframebouw heeft de potentie om een nieuwe standaard te worden in de bouwsector.

 

Martin van Gent, directeur AKOR: “M-frame biedt ons de mogelijkheid om kortere doorlooptijden te realiseren door prefabricage, een strakkere planning en nauwkeurigere als het gaat om maatvoering, zonder de flexibiliteit te verliezen. Staalframe geeft ruimte, waar de rek eruit is tijdens optimalisatie van het bouwproces.”

 

Over M-frame

 

M-frame is producent van staalframebouwconstructies en vanaf dag één de vaste samenwerkingspartner van de Woonstaete Woonvilla’s. M-frame was oorspronkelijk een onderdeel van familiebedrijf DNN Groep, al ruim 40 jaar actief in de dak- en bouwbranche. Nadat de staalframebouw afdeling in 2018 verhuisde naar een ruimere productielocatie in Zwartemeer, besloten eigenaren Gerrit en Herman Kerkdijk de verschillende bedrijfsactiviteiten onder te brengen in twee zelfstandige bedrijven.

 

Over staalframebouw

 

Het principe van staalframebouw is een slim concept, waarbij het complete bouwwerk van tevoren in de fabriek in Zwartemeer wordt gefabriceerd. Een 100% gecontroleerd proces, waarbij wind, regen, hitte of vorst geen rol spelen. Werkzaamheden worden daardoor veel nauwkeuriger gepland en kosten zijn beter te bepalen. Staal is een licht en flexibel bouwmateriaal en uiterst nauwkeurig als het gaat om maatvoering. En niet onbelangrijk: staal is sterk. Het is niet voor niets dat juist in aardbevingsgebieden veel gewerkt wordt met staal.

 

Per 1 oktober 2022 is het dagelijks bestuur van M-frame overgedragen aan Peter van Gent. Gerrit Kerkdijk blijft tot 1 april 2023 aan als directeur. Van Gent: “We hebben met de nieuwe aandeelhouders een sterke organisatie en een solide fundament gecreëerd om op door te bouwen. Onze ambitie is om van staalframebouw een bewezen alternatief te maken in de vaak toch traditionele bouwsector. Dat doen we met een jong team, een frisse blik op de toekomst en een productieproces waarbij we zowel maatwerk als standaard componenten leveren.”

Meer weten?

Vrijblijvend kennismaken is altijd een goed idee als u wilt weten wat de mensen van InCorpe voor uw onderneming kunnen betekenen. Neem contact met ons op en wij vertellen u er graag meer over.

Contact met InCorpe

Direct contact met ons

Bel 088 283 33 00 

Antwoord binnen 24 uur

Mail naar info@incorpe.nl

Akor

Akor neemt belang in M-frame