Dovideq Medical

Convergence Industry blaast Dovideq Medical nieuw leven in

InCorpe heeft Felix Broens en Chielant de Wit begeleid bij het ophalen van groeikapitaal voor een scale-up van Dovideq Medical Systems B.V.

Samen verder door samen te werken

Tijdens de coronapandemie realiseerde Chielant de Wit, Managing Director van Convergence Industry, zich hoe belangrijk het is om goed samen te werken en juist wél te durven doorpakken. Op dat moment kwam het failliet verklaarde Dovideq Medical op de markt. Overnamepartijen stelden zich, door de coronacrisis, risicomijdend op, maar hij zag grote mogelijkheden. Want met het gepatenteerde product van Dovideq, ScopeControl, hadden ze goud in handen: “Het product zat technologisch heel goed in elkaar. Dovideq ontwikkelde 10 jaar lang een apparaat waarmee ze de prestaties van endoscopen kunnen meten, kosten kunnen besparen voor ziekenhuizen en de kwaliteit van zorg kunnen verhogen.  Op een verloren rechtszaak over een exclusiviteitscontract met een toenmalig partner liep Dovideq zichzelf vast, maar er zat veel potentie in het product zelf. Bovendien was er een klantenbestand van meer dan 100 geplaatste endoscoopsystemen over de hele wereld. En in combinatie met de kennis binnen Convergence konden we veel in eigen beheer doen. Uiteindelijk besloten we om een doorstart te maken als zusterbedrijf van Convergence Industry, met de naam Dovideq Medical Systems BV. Onder het motto: lukt het niet? Dan leren we er sowieso van.”

Gelijkwaardigheid

Om de doorstart tot een succes te maken, waren er wel wat veranderingen nodig. “Een bedrijf gaat niet voor niets failliet, dus je moet zorgen dat je anders denkt en anders doet. We hebben ons meteen vol gefocust op de (bestaande) klanten. Want als serviceorganisatie, zoals Convergence en dus ook Dovideq, moet je precies weten wat jouw klant wil. Je wilt begrijpen waar ze blij van worden, zodat je ambassadeurs kunt creëren. Het samenwerken stond dus centraal. We wilden binnen Dovideq een gelijkwaardige relatie opzetten met alle klanten. Laten zien wat je aan het doen bent, waarom je dat doet en openheid van zaken geven. Des te transparanter je bent als bedrijf, hoe meer eerlijkheid je terugkrijgt. Wij zeggen: ‘geef al je feedback maar door, want alles wat we weten, kunnen we voor je oplossen.’ Zo creëer je betrokkenheid en loyaliteit. Precies hetzelfde geldt trouwens voor onze leveranciers en investeerders.”

Sterke samenwerking

Dankzij het patent is Dovideq de enige ter wereld die datgene wat de ScopeControl doet, mag maken. “Ons doel is dan ook dat alle ziekenhuisafdelingen met dit product gaan werken, zodat wij ze beter inzicht kunnen geven in hun proces. Bijvoorbeeld: wat kost de endoscoop per operatie? Hoe vaak en wanneer is hij ingezet? Is hij nog goed voor de volgende operatie, of moet hun servicepartner automatisch worden ingelicht voor een uitwisseling? Die tests voeren zij uit op hun ScopeControl-systemen en de data wordt uitgelezen via ons cloudplatform ‘Endoscopemanager.com’, waar de klant alle ins en outs kan inzien. Wij willen marktleider worden op het gebied van kwaliteitscontrole van endoscopen. Dat doe je natuurlijk niet alleen. Dat doe je door de juiste strategische samenwerkingen aan te gaan.

Meer weten?

Vrijblijvend kennismaken is altijd een goed idee als u wilt weten wat de mensen van InCorpe voor uw onderneming kunnen betekenen. Neem contact met ons op en wij vertellen u er graag meer over.

Contact met InCorpe

Direct contact met ons

Bel 088 283 33 00 

Antwoord binnen 24 uur

Mail naar info@incorpe.nl

Dovideq Medical

Convergence Industry blaast Dovideq Medical nieuw leven in