Food Connect

Maaltijdservice Food Connect uit Almelo overgenomen door Noord-Hollandse branchegenoot

InCorpe heeft oprichter en grootaandeelhouder Wim Swier mogen adviseren bij de verkoop van zijn aandelen in Food Connect.

 

Het Almelose maaltijdbedrijf Food Connect is overgenomen door de Kramer Group uit Warmenhuizen. Food Connect is een grote speler op de markt van gezonde maaltijden die vooral bij veel senioren thuis worden bezorgd. Juist het bezorgnetwerk van Food Connect is door de overname een waardevolle aanvulling voor de Kramer Group. Dat bedrijf begeeft zich met de Koninklijke Vezet op de markt van verse maaltijden en salades.

 

Oprichter en grootaandeelhouder Wim Swier noemt de verkoop van Food Connect aan de Kramer Group ‘de kroon op het levenswerk’. Food Connect groeide in 20 jaar tijd uit tot een grote speler in de vervaardiging en bezorging van verse en gezonde maaltijden. Bij Food Connect werken 170 mensen. Het bedrijf maakt nu nog 3 miljoen maaltijden per jaar en heeft de ambitie om dat aantal te verdubbelen in de komende jaren.

Volgens directeur Bouwe van Wijk van Food Connect heeft de overname geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Het is dan ook het doel om in Almelo of omgeving uit te breiden als het aantal maaltijden van drie naar zes miljoen groeit. De Kramer Group biedt met Koninklijke Vezet een belangrijke ingang bij supermarktketen Albert Heijn. Koninklijke Vezet levert daar de groente en het fruit.

Opgericht in garagebox

Food Connect werd in 2001 door Swier opgericht. De oprichter had daarvoor jarenlang ervaring opgedaan in sterrenrestaurants. De eerste tijd opereerde het bedrijf vanuit de garage van Swier en zijn vrouw in Denekamp. In 2019 nam investeringsmaatschappij Wadinko een belang in Food Connect. Door de kapitaalinjectie van Wadinko maakte Food Connect met het merk Eten met gemak een groeispurt door. De Kramer Group heeft zowel de aandelen van Swier als Wadinko in Food Connect overgenomen.

Meer weten?

Vrijblijvend kennismaken is altijd een goed idee als u wilt weten wat de mensen van InCorpe voor uw onderneming kunnen betekenen. Neem contact met ons op en wij vertellen u er graag meer over.

Contact met InCorpe

Direct contact met ons

Bel 088 283 33 00 

Antwoord binnen 24 uur

Mail naar info@incorpe.nl

Food Connect

Maaltijdservice Food Connect uit Almelo overgenomen door Noord-Hollandse branchegenoot