Novapac

Novapac treedt toe tot de New Packaging Group

InCorpe heeft de aandeelhouder van Novapac mogen begeleiden bij de verkoop van haar aandelen in Novapac aan de New Packaging Group.

Nijkerk/Helmond/Duiven/Almelo, 11 juli 2022. New Packaging Group (ā€œNPG”) kondigt vandaag aan dat zij haar positie in de verpakkingsindustrie verder verstevigt met de toevoeging van Novapac B.V. (ā€œNovapac”). Naast Novapac bestaat de New Packaging Group uit branchegenoten Bliston Packaging (ā€œBliston”), Meulendijks Packaging (ā€œMeulendijks”) en Nedupack (ā€œNedupack”), ondersteund door participatiemaatschappij NewPort Capital (ā€œNewPort”). Deze stap verstevigt de positie van Novapac in de verpakkingsindustrie en is een verwezenlijking van de gezamenlijke groeiambities van de New Packaging Group en Novapac. Anno Hart, oprichter en Algemeen Directeur van Novapac blijft betrokken bij de onderneming welke onder haar eigen naam zal voortbestaan. Anno zal daarnaast als adviseur en medeaandeelhouder van New Packaging Group meebouwen aan de verdere groei en ontwikkeling van de overkoepelende groep.

Olaf Dolfin, CEO New Packaging Group, licht toe: ā€œNovapac is reeds meerdere decennia een zeer gerespecteerde branchegenoot van de overige bedrijven in de New Packaging Group. In haar historie die meer dan 30 jaar teruggaat heeft Novapac zich bewezen als innovatieve speler in de markt van kunststof verpakkingsoplossingen voor zowel food als non-food toepassingen en staat zij bekend als dĆ© specialist voor thermogevormde kunststofverpakkingen voor koek, banket en chocolade. Met haar focus op high techverpakkingen ontworpen om kosten en afval te reduceren, past Novapac perfect binnen de New Packaging Group die met haar eigen kunststof extrusie en folieproductie 100% hergebruik van Novapac’s PET, PET/PE, PP en PS -restmaterialen kan realiseren.”

Anno Hart, vult aan: ā€œDe toetreding van Novapac tot de New Packaging Group is een belangrijke stap in de historie van het bedrijf dat ik op 1 april 1990 ben gestart en is van beide kanten een bijna perfecte match. Enerzijds is ons assortiment variĆ«rend van schalen en traysvoor de vlees- en visindustrie en AGF-sector tot interieurs voor het verpakken van koek, banket en chocolade naar beschermende verpakkingen en inlays voor cosmetica en elektronica zeer complementair aan het huidige productassortiment van New PackagingGroup en anderzijds beschikt NPG op haar beurt weer over alle benodigde kennis, kunde en machines om Novapac nog verder te verduurzamen en daarmee toekomstbestendiger te maken. Ik ben dan ook zeer enthousiast om samen met mijn team de onderneming van Novapac voort te zetten binnen de New Packaging Group.”

De acquisitie van Novapac is een volgende stap in versnelde groeistrategie die NPG ontplooit in de verpakkingsindustrie middels buy-and-build en volgt op de recente investering in Nedupack april jongstleden. ā€œNPG heeft zich in relatief korte tijd weten te ontwikkelen tot leidende partij in de Nederlandse verpakkingsindustrie met een jaarlijkse productie van circa 1,5 miljard verpakkingen en een groepsomzet van meer dan EUR 55 miljoen. Door het volledig in eigen beheer kunnen ontwerpen en produceren van innovatieve verpakkingsoplossingen, van (kunststof)korrel naar folie halffabricaat tot eindproduct, inclusief de benodigde matrijzen en tools, is NPG uniek gepositioneerd om haar klanten te bedienen met de duurzame verpakking van morgen, geproduceerd in een ‘zero-waste’ omgeving. Wij zijn zeer enthousiast over de samenwerking tussen de diverse bedrijven die onderdeel zijn van NPG en zien nog veel mogelijkheden om de groei de komende jaren voort te zetten en significante synergieĆ«n en schaalvoordelen te realiseren’, besluit Melvin Sie, Partner bij NewPort.

Over New Packaging Group

New Packaging Group is een innovatief platform gebouwd door producenten van verpakkingen. De groep heeft de ambitie om gezamenlijk de krachten te bundelen om duurzame ontwikkeling te realiseren voor medewerkers, partners, relaties en leveranciers. Hierbij staat de verpakking van morgen centraal en zet de groep zich actief in om verspilling binnen de industrie tegen te gaan, afvalstromen te reduceren, efficiƫnt her te gebruiken en te recyclen.

Over Novapac

Novapac, opgericht in 1990 en gevestigd in Almelo, is een innovatieve producent van thermogevormde verpakkingen, zowel voor standaard kunststof oplossingen als compleet individueel maatwerk. Dagelijks produceert de onderneming meer dan 1,3 miljoen verpakkingen voor food en non-food toepassingen. Novapac werkt uitsluitend met milieuvriendelijke kunststoffen zoals RPET, APET, VPET, PP, PS, PET en MonoBoss (PET Velours) als ook PLA, een uit maĆÆszetmeel samengesteld volledig biologisch afbreekbaar materiaal. Met onder andere een BRC/IOP accreditatie voldoet Novapac aan de strenge veiligheidsnormen voor toepassingen in de food en non-food industrie.

Meer weten?

Vrijblijvend kennismaken is altijd een goed idee als u wilt weten wat de mensen van InCorpe voor uw onderneming kunnen betekenen. Neem contact met ons op en wij vertellen u er graag meer over.

Contact met InCorpe

Direct contact met ons

Bel 088 283 33 00Ā 

Antwoord binnen 24 uur

Mail naar info@incorpe.nl

Novapac

Novapac treedt toe tot de New Packaging Group