Overname De Bolderink

Overname De Bolderink door Unitura

InCorpe heeft Unitura mogen adviseren bij de overname van de aandelen in ecologische kwekerij De Bolderink.

RIJSSEN-WERVERSHOOF De aandeelhouders van Unitura uit Rijssen nemen per 3 februari 2023 de activiteiten van Jos Groen en Petra Hageman over. De Bolderik zal als zelfstandige bv naast Unitura gaan functioneren.

 

Trots en vol vertrouwen

“We zijn trots dat Jos en Petra het vertrouwen hebben om met ons de kwekerij verder uit te bouwen,” aldus Henk Jansen, mede-eigenaar van Unitura. Unitura is toonaangevend in het produceren en ontwikkelen van faunavoorzieningen en het verlenen van aanverwante dienstverlening. Veel ecologen, bouwers en woningbouwcorporaties vertrouwen op de kennis en producten van Unitura. Maar voor Unitura is natuurinclusief bouwen meer dan het leveren van faunavoorzieningen. De gehele biotoop is belangrijk, zo zijn wilde planten een essentieel onderdeel.

 

Voortbouwen op jarenlang ervaring

Jos en Petra hebben in 1987 de kwekerij opgericht met als doel, behoud van de wilde flora. Daarmee hebben ze in de afgelopen zesendertig jaar iets unieks neergezet. Het kweken van inheemse bloemenzaden is een specialisme dat weinig mensen beheersen. Daarnaast hebben ze circa 20 jaar terug, de verkoop en advies van wilde bloemenmengsels in eigen hand genomen. Ze hebben hierin veel unieke kennis opgedaan en een grote bijdrage geleverd aan dit specifieke vakgebied in Nederland. Nu willen ze hun kennis en kunde overdragen aan een partij die er met veel enthousiasme en ambitie verder mee aan de slag gaat, om de Bolderik zo een nieuwe impuls te geven met ecologische impact. “Door het goede werk van Jos en Petra kunnen mens en dier genieten van de wilde bloemenpracht in Nederland.”, aldus Saskia, bedrijfsleider van de Bolderik.

 

2023, het jaar van overdracht

2023 wordt het jaar van overdracht! De unieke kennis van Jos en Petra wordt overgedragen aan Unitura. Hun rol zal meer naar de achtergrond verschuiven, maar ze blijven belangrijk als adviseurs. Naast de kwekerij in Wervershoof wordt er een kwekerij in Rijssen geopend op de akkers nabij Tuincentrum de Veeneslagen in Rijssen. De bedrijfsvoering wordt gecontinueerd. Daarnaast worden plannen gemaakt om het bedrijf verder uit te bouwen.

Meer weten?

Vrijblijvend kennismaken is altijd een goed idee als u wilt weten wat de mensen van InCorpe voor uw onderneming kunnen betekenen. Neem contact met ons op en wij vertellen u er graag meer over.

Contact met InCorpe

Direct contact met ons

Bel 088 283 33 00 

Antwoord binnen 24 uur

Mail naar info@incorpe.nl

Overname De Bolderink

Overname De Bolderink door Unitura